Preview Mode Links will not work in preview mode

Moviezine + Dark Label Productions - Vägen till filmen och serien Podcast


Mar 17, 2023

I samarbete med Moviezine & TellusStory. 

Välkommen till dagens avsnitt där vi träffar än av våra drömgäster… regissören David F. Sandberg. Sandberg är en svensk filmskapare som har gjort sig ett namn inom skräckgenren. Han fick först uppmärksamhet med sin kortfilm "Lights Out", som spreds viralt och fångade bland annat Hollywoodproducenten James Wans intresse. Detta ledde till att Sandberg regisserade långfilmsversionen av "Lights Out" och senare "Annabelle: Creation", som blev en succé i biograferna.

Sandbergs framgång fortsatte med hans nästa film, "Shazam!", som var en avvikelse från hans skräckrötter och visade hans mångsidighet som filmskapare. Filmen blev hyllad av kritiker och drog in över 365 miljoner dollar globalt. Sandberg har visat sig vara en stigande stjärna i Hollywood, och hans unika stil och vision har gett honom en lojal följarskara av fans.

David är generös med behind-the-scenes material på alla hans lång- och kortfilmer så vi råder er alla att söka upp honom på Youtube.

Sandbergs resa till framgång är väl dokumenterad, så vi fokuserar på hans tid i Sverige, vad vi kan förvänta oss från hans kommande projekt och det nya filmbolaget han startat med partnern Lotta. Skådespelaren Djimon Hounsou ansluter senare under avsnittet.